FMS

Nagyjából 2 éve szerettem volna eljutni erre a képzésre, végre sikerült. Magát a rendszert most nem ismertetném – megtették már mások, tessék kutakodni 🙂 – inkább a mostani képzésről ejtenék pár szót.

Az elmúlt évek alatt némi ismeretet sikerült összeszedni az egészről, köszönhetően elsősorban Manyikának, másodsorban a zinternetsnek meg a soksoksok könyvnek, de azért ennyire tiszta a kép még soha nem volt. Ismertem a mérés menetét (nagyjából), ismertem egy csomó korrekciós gyakorlatot (mi több, nem átallottam ezeket nap mint nap sikeresen használni), de így együtt _rendszerként_ azért nagyon más a dolog.

Volt némi fogalmam a korrigállandó pontok sorrendjéről (ASLR über alles), de hogy miért van ez így, vagy hogy melyik korrekciós gyakorlat-típus legyen az első, arról nem. Amikor meg az ember kicsit továbbgondolja, és belevesz RKC-t, egy kis fascia-kezelést, Z-Health mókát, Primal Move-ot, és hátradől, olyan szépen látszik, ahogy az egész összeáll eggyé, ezt szeretem talán a legjobban.

Mindenesetre véleményem szerint az FMS-t kötelezővé kéne tenni mindenhol, ahol emberek mozognak (ez azért elég sok helyet jelent). Ha pedig az ember egész véletlenül mozgással foglalkozik, mondjuk edző, neadjisten RKC, megkerülhetetlen, alap, szükséges, kell.

Péterék szokásosan magas szinvonalon adták át az anyagot, volt egy csomó gondolkodnivaló, jópár ‘aha’ pillanat és a kis darabok szépen összeálltak. Mértünk, korrigáltunk, mértünk, aztán pl. az én fántásztikus 1-es lábemelésem visszament szépen kettesre, ahogy általában van, mindenesetre ezen dolgozni kell, ismét.

Természetesen a lényeg az egészben az, hogy másoknál hogyan fogom tudni használni a rendszert, de azt hiszem, ezzel nem lesz gond, a jövő hét mérésekben gazdagnak ígérkezik 🙂

Most teljesen világmegváltó hangulat van, ide nekem minden nem mobil vállat, csípőt, hadd szerelem meg, de azért még maradt tanulnivaló, szerintem a következő 70-80 évben nem fogok unatkozni 🙂

Persze valami rejtélyes okból most is remek volt a társaság meg a hangulat is, a mi kis csoportunké meg pláne, ahogy ez már lenni szokott 🙂

Jó volt nagyon, köszönöm.

Reklámok

efg névjegye

37 éves apuka, általában vasgolyókat macerál. Céljai vannak. efg bejegyzései

One response to “FMS

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: