Primal Move

Anno még nyár végén a blog teljes szerkesztősége részt vett egy bizonyos Ginastica Natural szemináriumon, melyet roppant hasznosnak és élvezetesnek talált, de valami kis hiányérzet mégis volt a végén.

Nem voltak miértek, nem volt ából bé, bár kétségtelenül élvezetes és szórakoztató testmozgásnak tűnt.

Mindenesetre arra jó volt az a röpke 3 óra, hogy az érdeklődést kellően felpiszkálja, pláne, hogy utána egy fészbukos megjegyzés is szemem elé került, miszerint a gurulásos, mászós móka rendbe képes tenni az ember FMS pontszámait.
Ha van dolog, ami azonnali információéhséget eredményez nálam, az ez, a kívánatos mobilitás/stabilitás arány, illetve ennek könnyű, játékos módon való elérése központi kérdés, ha az embernek kliensei vannak, vagy neadjisten sokáig és jól szeretne mozogni.

És pontosan ezt kaptam a szombati Primal Move instruktori képzésen.

A gurulásos, mászásos gyakorlatok és a mozgásminta szűrés, illetve korrekciók házasságából valami sokkal jobb született, le a kalappal Péter előtt, így már tényleg rendszerről beszélhetünk, vannak ok-okozat összefüggések. Csak önmagában az elméleti anyag miatt megérte elmenni, az eddigi ismeretek is szép egységes egésszé álltak össze, Péter szokásosan magas színvonalú (és persze humoros) előadásmódjával meg pláne.

Az ilyen alkalmakkor mondjuk egyébként is mindig van az embernek jónéhány aha-élménye, most azonban szerintem rekordot döntöttünk, minden összeért mindennel, FMS, Zé, Anatomy trains, procioceptiv térkép, Csikszentmihályi, fascia, izomműködés,  ilyen-olyan receptorok, CNS, szóval szinte minden, amiről úgy nagyjából az elmúlt 3 évem szólt, és ez jó kérem, nagyon jó. Most lesz szép belemerülni, kivesézni az apró részleteket.

És akkor ott volt még a gyakorlati rész, flow a köbön, a 8 óra úgy elröppent, hogy észre se vette az ember. Álltunk, feküdtünk, másztunk, gurultunk, fordultunk, rúgtunk és közben még mosoly is volt az arcokon. Mégis – nem mellesleg – valami csoda folytán mégis mobilabb, finomabb lett a mozgás és relaxáltabb az ember.Ami azért is fura, merthát mégiscsak fél 5kor kellett kelnem, hogy odaérjek időre.

Új szerelem lesz ez kérem, érzem én a jeleit, bár üröm az örömben, hogy valaki az egyik kisebb méretű lábujját sikeresen lerúgta a tatamin, ami mára másfélszeres méretére dagadt, de hát istenem.

Azt meg már le se írom, hogy mennyire jó arcok járnak össze ilyen alkalmakkor, mert aki ott volt, úgyis tudja, a mosolygó-izmaim is beizomlázasodtak vasárnapra 🙂

Szóval ezt a szombati napot én 7 pontra értékelem.

5-ből.

Reklámok

efg névjegye

37 éves apuka, általában vasgolyókat macerál. Céljai vannak. efg bejegyzései

One response to “Primal Move

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: