Világrengetés

Az utazó RKCk élete nem csak játék és mese, nyílvánvaló problémák övezik a sötét országút zegzugjait. Az embernek az esetek többségében vinni kell magával pár súlyt, ami egyrészt sok cipeléssel, másrészt autóamortizációval jár. Az egyik bosszantó apróság, hogy a csomagtartóban a kis és nagy bogyeszok bizony odébb hajlamosak gurulni, körforgalmaknál speciel meg tudom már mondani a dörrenésből, hogy vajh 12, 16, vagy neadjisten 24 kilós vágódott-é neki épp az üléstámlának, úgy emberesen.

Az autóban keletkező kisebb-nagyobb horzsolás egy dolog, a másik, hogy a drága bellek egymást is koptatják így el, igaz, a DD széria erre már sokkal kevésbé hajlamos (mondhatni egyáltalán nem), de rakjon az ember közéjük egy kedves régi piros classicot…szarul néz ki, na.

De van megoldás!

Egyrészt láda, kézenfekvő, de nem praktikus, sok helyet foglal (értsd: az én pöcsköszörű gépjárművembe alig fér be, meg el is törött golyók okán), egyben meg úgyse fog senki csak úgy kikapdosni 100 kilókat. Nade:

Szolúció 1:

Gumimatrac, félig fújt levegővel. Nem is akármilyen, az a régesrégi vásznasgumis fajta. Így olyasmi lenne az eredmény, mint a mentősök levegős gerincrögzítős ágya. Bogyeszok bele, levegőt nekik, s lőn nyugalom.

Nyílvánvaló macera, hogy mindig levegőt kéne oda juttatni.

Szolúció 2:

Babzsák (hello Albert! :)) Zsák megtöltve vmi akármivel, ami könnyű és pici, így megintcsak nem fognak mozogni a bogyeszok.

Utóbbit asszem legyártom és megváltom a világot.

Reklámok

efg névjegye

37 éves apuka, általában vasgolyókat macerál. Céljai vannak. efg bejegyzései

8 responses to “Világrengetés

 • Imike

  Szolúció 3:

  Az ótó után kötöd őket egy láncon, minden bell között legyen másfél méter, így tuti nem érnek egymáshoz, és nem koptatják egymásról a festéket!

  Szolúció 4:

  Strucctojástartó!

  Szolúció 5:

  Nejlon zsákba teszed őket, majd egy jó erős porszívóval kiszívod belőle a levegőt a száját meg elkötöd! (na most nem azé, de ez kurvajó!)

  • efg

   Nem az egymáshoz érés a baj, hanem hogy szétverik a ótót.

   A strucctojástartót egyébként nehéz most már überelni 🙂

 • Bajzáth RKC

  Én a hátsó ülésre szoktam tenni őket és leövezem őket. Igen utána kell takarítani az ülést de nekem ez vált be legjobban.

 • cscsaky

  Hasonló a logisztikai helyzet nálam is. A szállítást úgy oldom meg, hogy egyszerűen a dobozukban szállítom a golyókat. A kihajtható doboztetőt levágtam, így könnyen kivehetők. A suli előtt úgy szoktam kinézni mint egy kettlebell dealer. 🙂

 • Juci

  Nekem van egy régi, de nagyon vastag pokróc a csomagtartóban.
  Logisztika úgy megy, hogy néhány bell befexik szépen laposan a csomagtartóba, egymástól jókora távolságra, vastag pokróccal ezek jól be vannak takarva, pokróc alájuk-gyűrögetve, a hézagokba belefekszenek a többiek – egymáshozütődés nyista.

 • efg

  Ez az kérem, gyarapítsuk a közösségi tudást! 🙂

 • fredyoong

  Tömegközlekedéssel az igazi, pláne, ha rengetegen vannak, és ugye mindig rengetegen vannak. A gyanús elemek sunyin néznek a vasra és a cipelőre, az össze többi utas meg idegeskedik, hogy még ezzel is foglalni akarjuk a drága helyet. Nem is beszélve a rohamtempóban történő vonatátszállásról… Most valami ilyesmire készülök, mondhatnám, hogy alig várom, de nem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: