Indiános Club

Nakérem, ezért szeretek én Péter által szervezett szemináriumokra menni, mindig tanul az ember fia érdekeset meg újat. Az előadásmód szokás szerint tökéletes volt, a megszerzett tudásocska hiánypótló.

Az eszköz maga fél kiló, de hát nem is az alany kifárasztása a cél, hanem a mozgás minél precízebb kivitelezése, ami bizony az összetettség okán mégiscsak fárasztó tud lenni, idegrendszerileg. Megtanultuk az 5 alap swinget (mivel fantáziadús neveik vannak (1., 2., 3., 4. és – döbbenet – 5), ezért máris elkezdtem persze agyalni a korrekt elnevezésen (kupánvágós, orrbanyomós)) röpke 3 óra alatt, a végére már úgy kezdett az ember ráérezni. Aztán persze jött egy újabb variáció és mégsem 🙂

És hogy mire jó? Elsősorban váll re- ill. prehab, de ami talán még érdekesebb, hogy egy kis tuningot csinál az ember a procioceptív rendszerében, nagyban javíthatja a kézkoordinációt, de – mivel mindig minden mindennel összefügg – még a csípőt se hagyja érintetlenül. Dehát ilyen súlyokkal mozgolódó emberkének már a vállmentés önmagában aranyat ér. Plusz poén, hogy az ember olyan oldschool egyenes tartást kap tőle, mint a régi fotókon a bajszos bácsiknak van. Illetve volt.

Alighanem most majd jól beépítem a mindennapi edzés elé, van hova fejlődni bőven, talán egy pár év múlva már nem akad mindig össze egyik club a másikkal.

Természetesen az ilyen mítingek más szempontból is hasznosak, találkoztam Péteren kívül Csíky Ferivel, Bajzáth Attival és végre személyen Csata Bazsival is. Azt meg már nem is mondom, hogy a zalaegerszegi különítmény különjáratán nem kicsit telt vidám hangulatban az út (konkrétan berekedtem a röhögéstől), amiért külön köszönet utitársaimnak, Esztinek és Istinek 🙂

A mai edzés viszont holnapra napolódik, kicsit azért el találtam fáradni. Mindenesetre a mai napot 10/10 pontra értékelem.

A képet Radnai Tamástól nyúltam 🙂

Reklámok

efg névjegye

37 éves apuka, általában vasgolyókat macerál. Céljai vannak. efg bejegyzései

2 responses to “Indiános Club

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: